Gå till innehåll
Lediga jobb 0
Kontakta oss

Historien bakom Servicebolaget

Servicebolagets syfte är att skapa sysselsättning genom att tillhandahålla kommunala servicetjänster och samla dessa under ett tak. Sedan 2017 drivs Servicebolaget i Kil AB av Kils kommun.

Bakgrund

Ursprunget till Servicebolaget i Kil är ett EU-projekt från slutet av 1990-talet, där syftet var att hitta varaktiga lösningar och arbeten för personer med någon form av funktionshinder.

Projektet blev så lyckat så att det småningom blev permanent och 2001 bildades Projektilen ekonomisk förening med Kils kommun, Kilsbostäder och Kilsam företagarförening som ägare. Verksamheten växte och olika arbetsuppgifter och tjänster utfördes som var anpassade utifrån de anställdas behov.

Från 2015 och framöver ändrades reglerna för bidragsanställningar vilket ledde till att det var svårt att jobba med samma tjänster och få god ekonomi. Antalet order minskade, men behovet för anpassade anställningar fanns fortfarande.

Kils kommunfullmäktige bestämde sig därför att ta över föreningens verksamhet. Verksamheten var en viktig del i det arbetsmarknadspolitiska målet om att alla ska nå en egen försörjning. 2017 bildades Servicebolaget i Kil AB.

Därefter flyttades all lokalvård från Kilsbostäder samt en del vaktmästeritjänster från Riksbyggen samt kommunal verksamhet över till Servicebolaget, för att samla fler servicetjänster under ett och samma tak.

Bolagets mål är att vara en del i arbetet med hållbar samhällsutveckling och sociala värden där alla ska få möjlighet till att ha ett arbete som man kan klara av utifrån sina egna förutsättningar.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
10 juni 2024

Sidfot

Gå till startsidan